Oliwa HOC ? ekologia na naszych stołach

Natura niezachwiana żadną niezdrową ingerencją potrafi obdarować nas swoimi najlepszymi bogactwami. Życie w symbiozie ze środowiskiem naturalnym może być łatwe.

Droga, której szukamy do lepszego zrozumienia świata i nas
samych prowadzi do ekologicznych rozwiązań, bo to one czerpią z natury
i dają jej coś w zamian. Wychodząc naprzeciw ekologii, włoska marka
Carapelli wprowadza na rynek prawdziwy owoc natury – oliwę z oliwek HOC

Statystyczny
mieszkaniec większego miasta, podtruwany codzienną dawką samochodowych
spalin, żyjący w permanentnym miejskim hałasie, żywiący się w barach
szybkiej obsługi bądź sieciach Fast Foodu i cierpiący na chroniczny
brak czasu marzy tylko o jednym, o chwili wytchnienia na sielankowej
wsi. I niech to będzie prawdziwa wioska, gdzie nie ucieknie się od
widoku pasącej się krowy, czy biegających swobodnie kur. I niech
pachnie, tak po wiejsku, a przyjmiemy to bez kręcenia nosem, bo dla
wielu z nas to swoisty powrót do natury, odskok od szaleńczego trybu
życia w wielkim mieście.

Dbanie o nasze środowisko było
najpierw modne, a teraz jest absolutnie potrzebne. Ekologia to temat
przewodni wielu debat politycznych i światowych konwencji. Powstaje
coraz więcej organizacji i stowarzyszeń ekologicznych. Ekologia nie
jest już pustym sloganem, ani wiedzą tajemną. Coraz większa świadomość
społeczeństwa na temat środowiska naturalnego, jego funkcjonowania i
zależności oddziaływania pomiędzy organizmami a środowiskiem sprawiła,
że ekologia stała się częścią integralną naszego istnienia.

Codziennością
już stały się sklepy z produktami pochodzenia ekologicznego, ba, weszły
nawet do supermarketów, gdzie spośród dziesiątek innych, można wyłowić
ekologiczne perełki.
Producenci żywności ekologicznej oprócz nacisku
na wysokie parametry jakościowe produktów, skupiają się właśnie na
ochronie i dbałości o jakość całego środowiska naturalnego. Żywność
wytwarzana jest naturalnymi metodami, w bezpiecznym i czystym
środowisku. Nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych, syntetycznych środków


chroniących roślinę, hormonów wzrostu, ani antybiotyków. Dzięki
wyeliminowaniu pestycydów i nawozów sztucznych, uprawa roślin w gospodarstwie

ekologicznym nie powoduje zanieczyszczenia wód gruntowych, a gleba zachowuje swoje naturalne składniki pokarmowe.

Przykładem
produktu najwyższej klasy, pochodzącego z upraw ekologicznych jest
oliwa z oliwek HOC, renomowanej włoskiej firmy Carapelli.
Carapelli
znana jest z inwestowania w nowe pomysły i badania nad produktami. Tym
razem, postawiła na zdrową, ekologiczną żywność. I po raz kolejny
przeczucie nie zawiodło znawców włoskich smaków. Oliwa z oliwek HOC
firmy Carapelli, to kwintesencja dobrego smaku i zdrowia. Oliwa
wytworzona jest z oliwek, które rosły w naturalnych warunkach, niczym
nie napędzane, nie przyspieszane i nie modyfikowane genetycznie. Oliwa
HOC to całkowicie naturalny produkt. Oliwa posiada smak dojrzałych
owoców z łagodnym pikantnym akcentem.

Oliwa z oliwek HOC
jest polecana wszystkim pasjonatom zdrowego i smacznego jedzenia bez
sztucznych składników. Dodatkowo kosztując oliwę HOC mamy świadomość,
że w żaden sposób nie przyczyniamy się do degradacji środowiska
naturalnego. Z taką myślą, każda potrawa skropiona kilkoma kroplami
oliwy HOC będzie smakowała o niebo lepiej.
Wysokiej jakości produktu strzeże butelka wykonana ze specjalnego szkła AG, które sprzyja lepszemu przechowywaniu oliwy.

Może Ci się również spodoba