To już 7. edycja bydgoskiego FRYMARKU

Jarmarku produktów ekologicznych, regionalnych i rękodzieła. Pokazy kulinarne z degustacją już na stałe będą na frymarkowym afiszu. Tym razem w roli głównej: Kiełbasa biała od A do Z a scenarzystą i reżyserem jest Piotr Lenart .

 

Spotykamy się w niedzielę, 16 marca o godzinie 11 w bydgoskim klubie Mózg.
Przewidujemy łącznie około 20 stoisk.

 

Między innymi:
– chleby pieczone na zakwasie – zróbcie zapas na cały tydzień
– wędliny
– soki i syropy
– przetwory z warzyw i owoców
– przetwory mleczne z krowiego mleka
– sery i twarogi z mleka koziego
– warzywa
– domowe wypieki
– jaja ekologiczne – lepiej zabierzcie wytłoczki
– ekologiczna kapusta i ogórki kiszone
– świeże zioła i przyprawy (werbena, rozmaryn, liść laurowy)
– oleje tłoczone na zimno – duży wybór
– niebanalne rękodzieło: szyte, malowane, szydełkowane
– kosmetyki naturalne

Rozmawiajcie, pytajcie bo to przede wszystkim będziecie nas tam mieli. Wszystkie pytania dozwolone, a najtrudniejsze najmilej widziane. Pamiętajcie również, że jeśli zabraknie wam jakiegoś produktu na stoisku, zamówcie go specjalnie dla siebie na kolejny frymark, wtedy i rolnikowi łatwiej przewidzieć co przywiezie i Wy będziecie mieli pewność, że wrócicie do domu z tym co potrzeba.

Warto zabrać ze sobą wytłoczki na jajka i torby na zakupy i przyjść jak najwcześniej (podczas ostatniego Frymarku niektórym wystawcom skończył się towar).

ZAPRASZAMY WAS – WY ZAPROŚCIE SWOICH ZNAJOMYCH!!! 🙂

Kontakt dla osób chcących wystawić swoje produkty – frymarkbydgoski@gmail.com

MIEJSCE: Klub Mózg ul. Parkowa 2 w Bydgoszczy (między wjazdem na parking w Galerii Handlowej Drukarnia a wyjściem z dawnego Kina Pomorzanin)
TERMIN: niedziela 16 marca 2014, w godzinach: 11.00-15.00

 

Wstęp bezpłatny

Może Ci się również spodoba

Korzystaj�c z naszej strony wyrażasz zgod� na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Wi�cej informacji tutaj . Zaktualizowali�my nasz� polityk� przetwarzania danych osobowych - RODO. Tutaj znajdziesz tre�� naszej nowej polityki a tutaj wi�cej informacji o Rodo